Om nakenhet og de greiene der

Man kan mene mye om Facebooks regler for nakenhet. Eller mot for å være mer nøyaktig. Og andre ting de ikke vil ha på veggene der. Og det er det mange som gjør. Mener noe, altså. Selv om jeg tror at alle forstår at Facebook må ha visse regler for hva som er OK. Og hva som ikke er OK.

Og jeg kan ikke så mye om algoritmer. Heller. Men jeg tror det kan være vrient å lage en som sier: "forby-nakenhet-men-ikke-hvis-det-er-en-naken-jente-fra-Vietnam-fra-1972-som-blir-publisert-på-den-private-veggen-til-en-norsk-redaktør-eller-forfatter"

Av og til kan det være lurt å tenke en tanke helt til ende. Ikke alltid kanskje, men innimellom.

For er det virkelig slik at media ønsker at Facebook - som ikke er en leverandør av innhold - skal ta over redaktøransvaret? Også? Distribusjonen har de jo allerede forsynt seg grovt av.

Ønsker vi at Facebook skal ha redaktører i hvert land i verden for å bestemme hva som er OK å dele i hvert enkelt land? Eller er det bedre at Facebook som en virkelig global aktør bestemmer hva de synes er OK. Sånn at folk vet hva som er greit og ikke greit å dele på Facebook. Det er forutsigbart om ikke annet.

Og det er jo heldigvis ikke slik at Facebook er en monopolist på formidling av nyheter - ennå i hvert fall - så da kan bruke andre distribusjonskanaler for innhold som strider mot Facebook sine retningslinjer.

Eller?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits