Barn fortjener gode trenere!

Jeg har spilt endel fotball i mitt liv. For å si det forsiktig. Helt fra jeg som 6-åring aller nådigst fikk lov til å spille sammen med de store gutta på løkka - de som var 11 kanskje 12 år gamle - til jeg som voksen fikk være med å spille Stabæk opp i Tippeligaen. Ganske mange år senere.

Og jeg har hatt mange trenere i alle disse årene. Alt fra Helge Hansen, som hadde peiling på unger - ikke på fotball - til Egil Drillo Olsen, som hadde peiling på fotball. Og høye fjelltopper. I Asia, blant annet.

Jeg har hatt gode trenere, mindre gode trenere, dårlige trenere og noen som var helt elendige. Men jeg har alltid sagt til meg selv at ingen - INGEN - skal ta fra meg gleden over å spille fotball. Aldri. Uansett.

Mitt lille bidrag i diskusjonen om hvorvidt barn trenger profesjonelle trenere eller ei, er derfor dette: det finnes fantastiske pappa- og mamma-trenere og det finnes dyktige trenere som får lønn for den jobben de gjør. Likeledes finnes det helt elendige trenere - enten de får betalt eller ikke. Derfor er det ikke særlig fruktbart å stille de to opp mot hverandre - det barna trenger er gode trenere. Punktum.

Og når barna er små er det viktigere at trenere har mer peiling på barn enn fotball. Uansett om de får penger for å gjøre jobben eller ei. Det fortjener barna. Alltid. Uansett.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits