Litt saklighet

Litt saklighet hadde vært fint. Men det er kanskje for mye for langt. Jeg ser den.

For det er ikke sånn at økologisk dyrking av mat alene vil redde jorden vi bor på. Og fø alle menneskene som bor på den. Det vil sikkert ikke såkalt industrilandbruk heller. Med gmo og de greiene der. Ikke alene. Begge må til. Sammen med alle de andre nyansene som finnes. I måten å dyrke maten vår på. Som norsk landbruk er et godt eksempel på. Hvis vi velger å holde på dens egenart, vel og merke.

Og det er heller ikke sånn at ulven er det viktigste dyret i Norge. Ikke sauen heller, for den sakens skyld. Hvert år slippes det 2 millioner sau ut på beite i Norge. 130,000 kommer ikke tilbake. Noe som tross alt må sies å være ganske bra. 94% overlever. Av de 130,000 som ikke kommer tilbake er det kanskje 20,000 som tas av rovdyr. Totalt sett. Tallet er veldig usikkert. Resten - som er mesteparten - dør av helt andre grunner. Av sykdom. Eller flått.

Men også her virker det som rullegardinene går ned - både hos dyrevernere og hos bøndene. Ordskiftet blir usaklig. Ja, nærmest som to ulike konspirasjonsteorier. Og det kan umulig være lurt. Det tjener ingen. Det blir bare dumt. Synes jeg. Ikke det at noen har spurt meg hva jeg synes. Om den saken. Heller.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits