Ulv, ulv

Jeg er ingen stor tilhenger av ulv. Jeg er samtidig ingen stor motstander av ulv. Og befinner meg dermed i et slags ingenmannsland. Som under første verdenskrig omtrent - mellom Marne og Dunkirk et sted.

På den ene siden står bøndene. Særlig sauebøndene. Som hater ulven. Intenst. Og som jo egentlig hadde blitt kvitt'n. Ulven, altså. Så jeg kan jo forstå dem.

På den andre siden sitter kaffe latterne på Frogner. De som synes ulven er helt fabelaktig. Fascinerende. Spennende.

Og begge leire har visse poenger. Som det kan være lurt å lytte til. Istedenfor å harselere med.

Som at det kan være vanskelig å drive med sau der ulven holder til. "Men kan de ikke bare passe på sauene sine, da?", spør latterne. Jo, men sauebøndenes må også på jobb. Tross alt. Som alle oss andre. Det lønner seg ikke å gjete sauer. Det verdsettes ikke. Punktum. "Men kan de ikke bare drive med sauer et annet sted, da?", er gjerne spørsmål nummer to. Hvor? I så fall. Og ville latterne flytte til Askim fordi det er tomt for latte på Frogner? Dessuten trenger ulven mat og vil følge etter den. Maten, altså.

Samtidig må det være lov å konstatere at Norge ville blitt et fattigere land uten rovdyr. Ja, uten ulven også. Det er også et faktum at flåtten dreper flere sau enn ulven. Og det er en langsom og ofte pinefull død.

Så for min del kan vi derfor heller bli kvitt flåtten. Og brunsneglen også for den sakens skyld. Når jeg først har fått blod på tann. Ta med løvetannen også, forresten!

Fra ingenmannsland, der jeg befinner meg, tror jeg det er viktig å beholde både ulv og sau. Gjennom å ta hensyn. Og det er vel nettopp det vi prøver på - gjennom lisensjakt på ulv. Vi forsøker å beholde både sau og ulv. Vi prøver etter beste evne å beholde begge.

For jeg tror (nesten) alle kan være enige om at begge er verdifulle. For dette lille og litt rare landet vårt.

Én kommentar

Snippen

01.10.2016 kl.12:44

Håper du har en flott helg! Feel free til å ta en titt innom min nye blogg og like den på facebook :)

Skriv en ny kommentar

hits